Kestävän kehityksen Cafitesse

ja ympäristöystävälliset laitteet

Cafitesse-kahvia valmistaessasi märkää kahvijätettä ei synny lainkaan. Suodatusjäte on jo hyödynnetty paahtimolla ja yli 80 % paahtimon energiatarpeesta katetaan tällä vihreällä energialla. JACOBS DOUWE EGBERTS PRO on sitoutunut maailmanlaajuisesti kestävän kehityksen edistämiseen kahvi- ja teemarkkinoilla. Lue lisää »

Yhdestä Cafitesse-kahvipakkauksesta (2 ltr) voi valmistaa 400 kupillista kahvia - saman määrän valmistamiseen tarvitaan 6 pakkausta (0,5 kg) tavallista suodatinkahvia.Valmistaessa 400 kupillista tavallista suodatinkahvia, märkää jätettä syntyy yli 9 kg, kun Cafitesse-kahvista jätettä ei synny lainkaan.

Viljely

Kahvin ja teen viljelijöiden yrittäjyyden kannustaminen muodostaa sydämen kestävän kehityksen politiikallemme. Keskiössä ovat laadun varmistus, ihmiset ja ympäristö. Olemme mm. auttaneet kymmeniä tuhansia viljelijöitä parempien viljelymenetelmien kehittämisessä. Tämä parantaa sadon laatua, mikä tarkoittaa maanviljelijöiden tulojen kasvua ja parempaa tuottavuutta.

UTZ

Kahvimme on ollut UTZ-sertifioitua jo vuodesta 2004. UTZ-ohjelman avulla viljelijät voivat huolehtia paremmin perheistään ja luonnosta sekä kehittää viljelymenetelmiä ja kohentaa työoloja.

Luomu Krav

Nyt tarjoamme myös luomukahvia. Cafitesse Golden Roast -kahvilla on EU:n myöntämä luomutunnus, joka tarkoittaa mm. luontoa kunnioittavaa tuotantoa, tuotteet eivät saa sisältää muuntogeenisiä organismeja, kemiallisten torjunta-aineiden, lannoitteiden ja antibioottien käyttöä tuotannossa on tiukasti rajoitettu sekä elintarvikkeiden lisä- ja apuaineiden käytölle on tiukat rajoitukset. Luomukahvillamme on myös ruotsalainen KRAV-sertifiointi, jonka vaatimukset ovat EU:n luomutuotteille asettamia vaatimuksia vieläkin tiukemmat.

Tuotanto ja pakkaus

Etsimme jatkuvasti uusia tapoja tehostaa kahvintuotannon ekologisuutta. Paahtimoidemme toiminta on ISO 14001 mukaista. Tavoitteena on vähentää energiankulutusta 2 % vuosittain. Kahvin suodatusjäte hyödynnetään paahtimolla ja nykyisin yli 80 % paahtimon energiatarpeesta katetaan tällä vihreällä energialla. Paahtimoidemme tuotantolinjoilla on vähennetty vedenkulutusta lähes 30 % vuodesta 2005.

Vähemmän pakkausmateriaalia

Asianmukainen pakkaus on välttämätön, jotta kahvin maku ja tuoksu säilyvät täydellisinä. Pakkausten painoa on pystytty pienentämään ja innovaatioiden avulla pakkaukset sisältävät 20 % aiempaa vähemmän paperia, 40 % vähemmän foliota ja 50 % vähemmän alumiinia. Cafitesse-kartonkipakkaukset valmistetaan FSC-kierrätysmateriaalista. Tavoitteenamme on, että koko pakkaus on 100 %:sti FSC- tai PEFC-materiaalia v. 2017 mennessä.

Kuljetukset

Kuljetusten CO2-päästöt ovat vähentyneet yli 20 % vuodesta 2007. Douwe Egberts on investoinut voimakkaasti hankkeisiin, joissa maakuljetuksista on siirrytty ympäristöystävällisempiin laivakuljetuksiin. Yritykselle myönnettiin Lean Green Logistics -palkinto v. 2011.

Raakakahvi tuodaan Antwerpeniin laivoilla, mikä vähentää CO2-päästöjen lisäksi myös polttoainekustannuksia. Yhteistyössä kuljetuskumppaneidemme kanssa etsimme jatkuvasti uusia keinoja vähentää CO2-päästöjä.

Jätteettömyys

Cafitesse-laitteiden ympäristökuormaa keventää merkittävästi se, että kahvia valmistaessa ei synny lainkaan kahvijätettä.

Cafitesse-laitteita ei myöskään viemäröidä, joten ne eivät kuormita jäteveden puhdistusta lainkaan.

Ympäristöystävälliset laitteet

Valmistetun kahvin pitäminen lämpimänä määrää suurelta osin, kuinka isoksi kahvikupillisen hiilijalanjälki muodostuu. Cafitesse-laitteilla kahvi valmistuu kupillinen kerrallaan, joten kahvin lämpimänä pitämiseen ei energiaa kulu.

Moderneilla Cafitesse-laitteilla kahvi valmistuu entistä ekologisemmin mm. energiasäästötoimintojen avulla. Laitteiden komponentit on myös suunniteltu niin, että niitä voi kierrättää tehokkaasti.