Aikaisemmin kaikki kahvin tuotantoprosessit olivat avoimia järjestelmiä: kaikki tehtiin käsin ja se vaati monia ihmisiä. Nykyään koneet hoitavat suurimman osan työstä: paahtimolla on siirrytty avoimesta järjestelmästä suljettuun järjestelmään. Siksi prosessi on myös paljon nopeampaa kuin ennen. Siinä, missä ennen puhuttiin kiloista, puhutaan nyt tonneista!
Cafitesse-kahvikoneet täyttävät kaikki hygieniavaatimukset ja -määräykset HACCP: n mukaisesti. Tätä osoittaa muun muassa se, että kosketus ympäröivään ilmaan syntyy vasta, kun kahvi tippuu koneesta kuppiin.
Kahviraaka-aine on hygieenisessä pakkauksessaan laitteen sisällä, josta Cafitesse-laite annostelee valitun kahvijuoman.Testaamme suorituskykyämme sisäisillä ja ulkoisilla tarkastuksilla mm. laadunhallinnassa (ISO 9001) ja ainesosien tuotannossa, varastoinnissa, käsittelyssä ja jakelussa (ISO 22000).
Kahvipavut tuodaan Jouren paahtimolle kaikkialta maailmasta. Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun kahvi saapuu paahtimoon?
Kun kahvipavut on purettu konteista, suuret koneet varmistavat, että kaikki lika, hiekka ja pöly on erotettu kahvipapuista.
Jokaisesta kahvipapuerästä otetaan näyte, joka paahdetaan, jauhetaan, suodatetaan kahviksi ja maistetaan.
Melange tulee ranskalaisesta sanasta melanger ja tarkoittaa kirjaimellisesti 'sekoittaa'. Kahvipapujen koko, väri, koostumus ja vesipitoisuus vaihtelevat. Eri tyyppisistä kahvipavuista luodaan aina ainutlaatuinen sekoitus.
Kahvipapujen maku- ja aromikomponentit muodostuvat paahtamisen aikana. Jokaisella seoksella on optimaalinen paahtoaika ja lämpötilaprofiili. Koska paahtaminen on erittäin tärkeä vaihe, laatua tarkkaillaan myös koko tämän vaiheen ajan. Paahtomestarit varmistavat, että kahvin makuprofiili on tarkalleen niin kuin sen pitäisi olla. He arvioivat papujen väriä ja hienosäätävät paahtoa tarvittaessa.
Paahdetut kahvipavut jauhetaan suodatinkarkeuteen. Jauhetuista pavuista suodatetaan valmista kahvijuomaa, josta poistetaan vesi haihduttamalla.
Erittäin vahva Cafitesse-kahvi pakataan ilmatiiviisti suljettuihin pakkauksiin ja pakastetaan. Cafitesse varastoidaan ja kuljetetaan käyttökohteeseen pakasteena.
Saat aina yksilöllistä palvelua, johon sisältyy mm. asiakaskohtaisesti räätälöity kokonaisratkaisu: laitteet, asennukset, opastus, käytön tuki, huolto ja logistiikka.
Suljettu tuotantoprosessi, ilmatiiviisti suljetut, hygieeniset pakkaukset sekä innovatiiviset Cafitesse-laitteet varmistavat terveysturvallisen kahvituksen.
Tavallisesta suodatinkahvista jopa 30 % joutuu viemäriin. Cafitesse-kahvi valmistuu nopeasti, tuoretta kahvia on saatavilla aina. Hävikkiä ei synny, koska vanhentunutta kahvia ei tarvitse heittää pois.
Tavallista kahvia suodatettaessa kilosta kuivaa kahvia syntyy n. 3 kiloa märkää kahvijätettä. Cafitessesta ei synny lainkaan märkää kahvijätettä.
Cafitesse-kahvi kasvatetaan vastuullisesti UTZ-sertifioiduilla tiloilla. Koko tuotantoketjussa on panostettu luontoa säästäviin ratkaisuihin mm. pavut paahdetaan vihreällä energialla.