vastuullinen kahvi - cafitesse on hyvää kaikin tavoin

Cafitesse on hyvää kaikin tavoin!

Jacobs Cafitesse on hyvää kaikin tavoin ja todellakin vastuullinen valinta. Yhä useampi ammattilainen haluaa valita kahviratkaisunsa myös ympäristöasioita ajatellen. Kahvilla on merkitystä - monin eri tavoin.

TUTUSTU JACOBS DOUWE EGBERTS VASTUULLISUUSRAPORTTIIN »

Cafitesse-kahvi kasvatetaan vastuullisesti, pavut paahdetaan vihreällä energialla ja kun itse kupillinen Cafitesse-kahvia valmistuu nautittavaksi, jätettä ei synny lainkaan - pakkauskin on täysin kierrätettävä.

Esimerkiksi yhdestä kahden litran Cafitesse-kahvipakkauksesta voi valmistaa 400 kupillista kahvia, kun tavallista suodatinkahvia tarvitaan kuusi puolen kilon pakkausta. Cafitesse-kahvista jätettä ei tule lainkaan mutta tavallisesta suodatinkahvista valmistetut 400 kupillista kahvia tarkoittaa yli 9 kg märkää jätettä.

vastuullinen viljely

Vastuullinen viljely

UTZ sertifioitu kahvi Cafitesse on ollut UTZ-sertifioitua vuodesta 2004. UTZ-ohjelman avulla viljelijät voivat huolehtia paremmin perheistään ja luonnosta. Olemme mm. auttaneet kymmeniä tuhansia viljelijöitä viljelymenetelmien kehittämisessä, sadon laadun parantamisessa ja työolojan kohentamisessa. Tämä on tuonut maanviljelijöille parempaa tuottavuutta ja tulojen kasvua.

Luomukahvi Valikoimassa on myös luomukahvi. Cafitesse Golden Roast -luomukahvilla on EU:n myöntämä luomutunnus, joka tarkoittaa mm. luontoa kunnioittavaa tuotantoa, tuotteet eivät saa sisältää muuntogeenisiä organismeja, kemiallisten torjunta-aineiden, lannoitteiden ja antibioottien käyttöä tuotannossa on tiukasti rajoitettu sekä elintarvikkeiden lisä- ja apuaineiden käytölle on tiukat rajoitukset.

Ympäristöystävälliset kuljetukset

Ympäristö-
ystävälliset
kuljetukset

JDE on investoinut voimakkaasti hankkeisiin, joissa maakuljetuksista on siirrytty ympäristöystävällisempiin laivakuljetuksiin. Meri- ja rautatiekuljetuksia suosiessa CO2-päästöt ovat vähentyneet yli 20 % vuodesta 2007. Raakakahvi tuodaan paahtimolle Antwerpeniin laivoilla, mikä vähentää CO2-päästöjen lisäksi myös polttoainekustannuksia.Yritykselle myönnettiin Lean Green Logistics -palkinto v. 2011.

Tuotanto vihreällä energialla

Tuotanto vihreällä energialla

Etsimme jatkuvasti uusia tapoja tehostaa kahvintuotannon ekologisuutta. Kahvin suodatusjäte hyödynnetään paahtimolla ja nykyisin 90 % paahtimon energiatarpeesta katetaan tällä vihreällä energialla. Lisäksi paahtimon jätevesi muunnetaan biokaasuksi ja hyödynnetään tuotantoprosessissa. Tuotantolinjoilla on vähennetty vedenkulutusta yli 30 % vuodesta 2005.Paahtimoiden toiminta on standardin ISO 14001 mukaista.

Kierrätettävä pakkaus

Kierrätettävä pakkaus

Asianmukainen pakkaus on välttämätön, jotta kahvin maku ja tuoksu säilyvät täydellisinä. 100 % kierrätettävien kuljetus- ja tuotepakkausten painoa pienennetään innovaatioiden avulla jatkuvasti ja ne sisältävät 20 % aiempaa vähemmän paperia, 40 % vähemmän foliota ja 50 % vähemmän alumiinia. Pakkausten kartonkiosat valmistetaan FSC-kierrätysmateriaalista. Tyhjä raaka-ainepussi lajitellaan energiajätteisiin ja suutin metallijätteisiin.

Jätteettömyys

Jätteettömyys

Cafitesse-laitteella ei synny lainkaan kahvijätettä - ei märkää purua tai rasvaista jätevettä. Tavoitteenamme on, että v. 2020 mennessä myös kaikki tuotantolaitoksemme ovat jätteettömiä. Vuodesta 2014 lähtien olemme vähentäneet kaatopaikkajätteen määrää 60 %. Pakkaus on luonnollisesti kierrätettävä.

Ekologinen valmistus

Ekologinen valmistus

Valmistetun kahvin pitäminen lämpimänä määrää suurelta osin, kuinka suureksi kahvikupillisen hiilijalanjälki muodostuu. Cafitesse-laitteilla kahvia valmistuu nopeasti tarpeen mukaan, joten kahvin lämpimänä pitämiseen ei tarvita energiaa eikä hävikkiäkään synny. Modernit, älykkäät energiansäästötoiminnolla varustetut laitteet on myös suunniteltu niin, että komponentit voidaan kierrättää tehokkaasti.