Bioturvallinen Cafitesse

BIOTURVALLINEN CAFITESSE

Cafitesse-kahvipavut poimitaan käsin mutta turvallinen, suljettu tuotantoprosessi, hermeettisesti suljetut, hygieeniset pakkaukset sekä Cafitesse-laitteiden innovatiiviset tekniset ominaisuudet takaavat, että suodatinkahvin seuraava kontakti ympäristöön on kahvikupissa.

Kahvituotanto:
avoimesta suljettuun järjestelmään

Aikaisemmin kaikki kahvin tuotantoprosessit olivat avoimia järjestelmiä: kaikki tehtiin käsin ja se vaati monia ihmisiä. Nykyään koneet hoitavat suurimman osan työstä: paahtimolla on siirrytty avoimesta järjestelmästä suljettuun järjestelmään. Siksi prosessi on myös paljon nopeampaa kuin ennen. Siinä, missä ennen puhuttiin kiloista, puhutaan nyt tonneista!

Testaamme suorituskykyämme sisäisillä ja ulkoisilla tarkastuksilla mm. laadunhallinnassa (ISO 9001) ja ainesosien tuotannossa, varastoinnissa, käsittelyssä ja jakelussa (ISO 22000).

Kahvin valmistusprosessin 6 vaihetta

Kahvipavut tuodaan Jouren paahtimolle kaikkialta maailmasta. Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun kahvi saapuu paahtimoon?

Vaihe 1: pesu

Kun kahvipavut on purettu konteista, suuret koneet varmistavat, että kaikki lika, hiekka ja pöly on erotettu kahvipapuista.

Vaihe 2: Laadunvalvonta

Jokaisesta kahvipapuerästä otetaan näyte, joka paahdetaan, jauhetaan, suodatetaan kahviksi ja maistetaan.

Vaihe 3: Sekoittaminen

Melange tulee ranskalaisesta sanasta melanger ja tarkoittaa kirjaimellisesti 'sekoittaa'. Kahvipapujen koko, väri, koostumus ja vesipitoisuus vaihtelevat. Eri tyyppisistä kahvipavuista luodaan aina ainutlaatuinen sekoitus.

Vaihe 4: Paahto

Kahvipapujen maku- ja aromikomponentit muodostuvat paahtamisen aikana. Jokaisella seoksella on optimaalinen paahtoaika ja lämpötilaprofiili. Koska paahtaminen on erittäin tärkeä vaihe, laatua tarkkaillaan myös koko tämän vaiheen ajan. Paahtomestarit varmistavat, että kahvin makuprofiili on tarkalleen niin kuin sen pitäisi olla. He arvioivat papujen väriä ja hienosäätävät paahtoa tarvittaessa.

Vaihe 5: jauhatus ja suodatus

Paahdetut kahvipavut jauhetaan suodatinkarkeuteen. Jauhetuista pavuista suodatetaan valmista kahvijuomaa, josta poistetaan vesi haihduttamalla.

Vaihe 6: pakkaus

Erittäin vahva Cafitesse-kahvi pakataan hermeettisesti suljettuihin pakkauksiin ja pakastetaan. Cafitesse varastoidaan ja kuljetetaan käyttökohteeseen pakasteena.

Cafitesse-laite valmistaa bioturvallista kahvia

Cafitesse-kahvikoneet täyttävät kaikki hygieniavaatimukset ja -määräykset HACCP: n mukaisesti. Tätä osoittaa muun muassa se, että kosketus ympäröivään ilmaan syntyy vasta, kun kahvi tippuu koneesta kuppiin.

Kahviraaka-aine on hygieenisessä pakkauksessaan laitteen sisällä, josta Cafitesse-laite annostelee valitun kahvijuoman.

   

Tutustu myös Cafitessen vastuulli­suuteen vastuullinen cafitesse